Construction Zone: Inspiring design

Prior to renovation, the chemistry laboratory in the Megerle Science Building at Wagner College, Staten Island, N.Y., was deficient in key areas. Storage was inadequate; hood space was not maximized; and workstations were not configured to promote student interaction or optimal instructor supervision.

The lab first was divided into two work areas: a materials preparation area, and a classroom area for lectures and conducting experiments. Air, gas, electric and vacuum outlets were moved to a central station, and workstations were redesigned so students can work with lab partners.

The result is a clean, uncluttered, spacious work surface for students to conduct experiments. A centrally positioned whiteboard promotes a unified academic atmosphere in the classroom.

The architect is Peter Johnston, Architect, PC (Hoboken, N.J.).

Hide comments

Comments

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <blockquote> <br> <p>

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
Publish