Project File: Out with the old

Tabler Cafeteria at the State University of New York (SUNY), Stony Brook campus, was renovated into a student center for the College of Arts, Culture and Humanities. Prior to the renovation and adaptive reuse of the 27,600-square-foot, two-story structure, the cafeteria building had been closed and unused for almost 20 years.

The facility features digital arts and print media studios, a 250-seat multiuse performance space, provisions for satellite television and radio studios, a conference room, offices, music practice rooms and a 50-person digital multimedia room. An art gallery/circulation space provides access through the upper level to grand staircases that lead to the lower level and a cafe-style food-service facility with seating for up to 200 people. The lower level also includes a movable glass wall that opens to a patio area overlooking the inner landscape of Tabler quad.

The $3.5 million construction budget also provided for full handicapped accessibility, integration of the latest digital technologies and upgrades, and replacements of building mechanical and electrical systems.

The architect for this project is Goshow Architects LLP (New York City).

Hide comments

Comments

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <blockquote> <br> <p>

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
Publish